Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Löktårta à la Freddy Girardet

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-8 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Underbart god som förrätt med en god kall sås, eller varför inte lingonsylt, eller som egen rätt med en rejäl sallad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 160°.
  2. Blanda mjöl och salt. Nyp i smöret till jämn massa, blanda i ägget och vattnet lite i taget. Fräs finskuret fläsk och lök. Rör samman grädde, mjölk och ägg. Krydda. Hacka persilja. Rör ner i smeten tillsammans med fläsk och lök.
  3. Smöra pajform. Klä med deg ca 2 mm. Picka. Täck med aluminiumfolie. Grädda. Ta bort foliet när kanterna börjar bli bruna efter ca 20-30 minuter. Häll i fyllningen. Grädda 1 timme.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • karryann 13 augusti 2011

    Den här underbart goda löktårtan stod i en tidning för många år sedan. Jag har gjort den en massa gånger och den gör jämt succé. Din arbetsbeskrivning är emellertid helt ofullständig. Ingen som inte har sett den riktiga texten kan få till ett bra resultat. Det tycker jag är synd, för den är verkligen särklassig. Receptet kommer från en gammal bykrog i Crissier. Nu ett av världens ledande mattempel. Jag tycker att du ska skriva hela arbetsordningen. Den är lång, men tårtan är inte svår att göra. Hälsningar Karryanne

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.