Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Löktårta från Alsace i Frankrike

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Passar bra på buffén eller som kvällsgott med en grönsallad

Ingredienser

Instruktioner

  1. Deg: Hacka samman mjöl och matfett. Tillsätt äggulan och det kalla vattnet Arbeta degen smidig och låt sedan vila kallt minst 1 timme
  2. Gör under tiden fyllningen: Skala och hacka löken Fräs den ca 20 min på svag värme, utan att den tar så mycket färg
  3. Kavla ut degen tunt och kläd en smord kakform med den. Blanda löken med ägg, riven ost och kryddor.
  4. Häll blandningen i formen Grädda tårtan i ugn 200 grader ca 30-40 min tills den fått fin färg

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.