Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Löktarte från Alsace

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

God på buffébordet eller som tillbehör till kallt kött, fågel och vilt

Ingredienser

Instruktioner

Smält ner skalad och tunnstrimlad lök och purjoi smör på medelvärme tillsammans med strimlat bacon tills löken mjuknar. Krydda och smaka av. Vispa ihop äggen med kryddor, grädde och ca hälften av osten. Tina den frysta smördegen, kalva ut och klä en pajform, hlest med avgtagbar botten, med degen. Låt den nästan hänga lite över kanten och nyp till runt om. Fyll med lökmassan och häll på äggsatnningen. Strö över resten av osten och ställ formen på galler med dubbel folie under på näst understa falsen. Grädda i 226 grader ca 25 mionuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.