- Serverar: 4 portioner
- Tid: 35 minuter
Skriv ut
Söt och rökig bacon insvept i ren lönnsirap med en knaprig, kanderad skorpa. Perfekt i en hamburgare eller som aptitretare till cocktail.
Eventuella överblivna bitar kan läggas i sallader och självklart finns det alltid BLT.
Instruktioner
- Värm ugnen till 175 °C
- Lägg aluminiumfolie i botten på en ugnsform och sätt på galler.
- I en stor skål, tillsätt lönnsirap, farinsocker, dijonsenap , flingsalt och cayennepeppar . Blanda väl.
- Lägg i baconen i skålen och blanda försiktigt med händerna. Se till att alla skivorna är jämnt belagda. OBS! Baconblandningen kan verka lite torr när du blandar runt med glasyren. Detta är så det ska vara. Ytterligare sås är valfritt, men inte nödvändigt.
- Placera baconen i ett enda lager på gallret.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Bacon blir lite brun, men kommer sannolikt behöva baka i ytterligare 10-15 minuter. De ska se lite mörka (inte brända) och krispiga ut . Om du tar ut det för tidigt, kommer texturen bli seg. Ha tålamod!
- Ta ut ur ugnen och låt svalna i 5 minuter på gallret. Låt dem inte ligga för länge annars kommer de att fastna.
- När de är tillräckligt svala att hantera, kan du bryta baconet i bitar, alternativt kan du låta dem vara hela.
- Servera vid rumstemperatur.
Publicerat den
18 april 2016
Liknande recept
Skriv kommentar