Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lönnsirapsglacerade bacon

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

Söt och rökig bacon insvept i ren lönnsirap med en knaprig, kanderad skorpa. Perfekt i en hamburgare eller som aptitretare till cocktail. Eventuella överblivna bitar kan läggas i sallader och självklart finns det alltid BLT.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 °C
  2. Lägg aluminiumfolie i botten på en ugnsform och sätt på galler.
  3. I en stor skål, tillsätt lönnsirap, farinsocker, dijonsenap , flingsalt och cayennepeppar . Blanda väl.
  4. Lägg i baconen i skålen och blanda försiktigt med händerna. Se till att alla skivorna är jämnt belagda. OBS! Baconblandningen kan verka lite torr när du blandar runt med glasyren. Detta är så det ska vara. Ytterligare sås är valfritt, men inte nödvändigt.
  5. Placera baconen i ett enda lager på gallret.
  6. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Bacon blir lite brun, men kommer sannolikt behöva baka i ytterligare 10-15 minuter. De ska se lite mörka (inte brända) och krispiga ut . Om du tar ut det för tidigt, kommer texturen bli seg. Ha tålamod!
  7. Ta ut ur ugnen och låt svalna i 5 minuter på gallret. Låt dem inte ligga för länge annars kommer de att fastna.
  8. När de är tillräckligt svala att hantera, kan du bryta baconet i bitar, alternativt kan du låta dem vara hela.
  9. Servera vid rumstemperatur.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.