Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lönnsirapsmarinerad rökt fläskkotlett - LCHF

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 5 timmar 10 minuter
Skriv ut

En ny förälskelse har jag hittat i Bradley Smokers rökkryddor. Här rökte vi en bit benfri fläskkotlett som förbehandlats med Bradleys Maple Curing, en blandning av nitritsalt och kryddor med en stark ton av lönnsirap. I sanningens namn rökte vi två bitar, den ena åt vi upp på en eftermiddag, så god blev den.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dag 1. Lägg köttet i en rejäl plastpåser och häll på kryddorna. Gnid in ordentligt, överallt. Gnugga in. Knyt ihop påsen och lägg i en bunke i kylen. Vänd morgon och kväll.
  2. Dag 2. Vänd morgon och kväll.
  3. Dag 3. Värm röken till maxtemperatur innan du lägger in köttet. Rök sedan på 99 graders värme i ca 5 timmar. Använd köttermometer. När temperaturen i mitten av köttet når 73-74 grader är det färdigt.
  4. Efter som det är så lite socker i den torra marinaden, och det mesta rinner iväg med köttsaften, är detta tveklöst en LCHF/GI-rätt. Ät tunnskivat direkt eller med en sallad.
  5. Bon apetit

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.