Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Löpskaka från Hållnäs

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Detta är en mastig gammaldagsrätt, men underbart god efterrätt med saffran. Vi brukar äta den med vispad grädde och sylt eller med mixade frysta jordgubbar. Det är närmaste den liknar är ostkaka eller kalvdans i konsistensen. Gammalt traditionellt recept från Hållnäs.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm 1 liter mjölk till 40 grader. Häll upp mjölken i en eldfast form. Vispa ihop ägg, socker, salt, saffran och vetemjöl med ½ liter mjölk och slå det i den eldfasta formen. Rör ner ostlöpen och rör tills det stannat i formen.(Men jag rörde bara tills det blev blandat och sedan in i ugnen. Rör man för mycket kan man förstöra ostlöpets förmåga att ysta. Sa min svärmor. Gräddas i ugn, 175 grader.
  2. Saftsåsen: Vatten och saft kokas upp. Tillsätt potatismjölet utrört i lite vatten. Allt får ett hastigt uppkok. Låt den kallna.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • 1431 15 april 2012

    Hej va kul att den finns på recept ,men jag har fått den många gånger i min barndom men utan saffran ska prova med det /solveig

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.