Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lördagskaka med mandel och apelsin

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

En mjuk kaka bakad efter ett ärvt recept. Jättegod med smak av kryddor, apelsin och mandel

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl, socker, kryddor och bikarbonat. Vispa ihop gulor och mjölk och rör ner det i mjölblandningen.
  2. Tillsätt apelsinskal, mandel och fett. Vispa vitorna till hårt skum och vänd till sist ner det i smeten.
  3. Häll smeten i en väl smord och bröad form som rymmer ca 1 1/2 l. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter. Pröva med en sticka.
  4. Stjälp upp kakan och låt den svalna under formen. Kakan går bra att frysa.
  5. Ugn: 175

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.