Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lördagstårta med ost och skinka

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Jättegod kall paj - variation på temat smörgåstårta. Fyllningen funkar även bra som röra på rostat bröd. Passar då som entrérätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda pajdegen och tryck ut den i en pajform. Låt den stå i kylskåpet minst 30 min.
  2. Grädda pajen i 225* 15-20 min. eller tills den fått fin färg.
  3. Skär skinka och ost i tärningar eller strimlor. Skala äpplet och skär det i tärningar. Låt sparrisen rinna av väl.
  4. Blanda creme fraiche med senap, körvel och persilja. Blanda ner skinka, ost, äpple och sparris.
  5. Fyll pajskalet med blandningen och garnera med ägg och tomatklyftor. Servera gärna en sallad till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.