- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
En lättlagad, god rätt som trots sina enkla och få ingredienser känns lyxig med bacon- och haricots verts-fräs till. Barnens favorit. Perfekt en fredag eller helg! Serveras med klyftpotatis eller pommes frites.
Instruktioner
- Stek lövbiffarna hastigt i stekpanna med höga kanter.
Lägg dem efter hand på ett fat eller dylikt.
Sänk värmen och häll grädden i stekpannan. Det blir godast med vispgrädde, men det går givetvis bra med en mindre fet grädde också.
Färga och smaksätt såsen med soja (kinesisk mushroom soy går bra). Den ska ha gräddigt ljusbrun färg.
Krydda med lite salt och vitpeppar efter tycke och smak.
Lägg tillbaka alla lövbiffarna i stekpannan, i såsen, låt eventuell köttsaft följa med.
Låt puttra under lock 5-10 minuter.
- Bacon- och haricots verts-fräs är mycket gott till:
Knaperstek tärnad/klippt bacon, lägg i haricots vertsen i pannan och fräs ihop några minuter.
- Servera med klyftpotatis eller pommes frites.
Publicerat den
6 januari 2011
Liknande recept
Skriv kommentar