Lövbiffrulader med grönsaker och en underbart god sås som serveras med en härlig paté av ricotta och örter.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ricottaosten med äggen, ett i taget och ha sist i äggulan. Tillsätt dinkelsikt, pecorinoost och grönpeppar. Spara några gräslöksstrån och lite örter till garnering och vänd ner resten i ricottamassan.
- Smöra en brödform och häll i ricottablandningen.
Sätt formen i en långpanna fylld med vatten och sätt in långpannan i mitten av ugnen i 40 minuter tills patén fått färg och stelnat.
- Lägg ut lövbiffarna på en skärbräda och skär purjolök och paprika i strimlor. Fördela grönsakstrimlorna på biffarna, rulla ihop och fäst med en tandpetare.
- Krydda med salt och peppar och stek biffarna i smör runtom några minuter.
- Ta upp ruladerna från stekpannan. Tillsätt grädde och fond i samma stekpanna och krydda med lite salt och peppar. Låt koka ihop några minuter och smula sedan ner St agur osten,
- Ta brödformen ur vattenbadet och låt svalna. Skär loss patén med en kniv och stjälp upp på en skärbräda. Skär patén i skivor.
- Placera patén på tallrikar tillsammans med lövbiffruladerna.
- Skär tomaterna i klyftor och lägg på tallrikarna. Fördela såsen på lövbiffruladerna och garnera med färsk basilika och gräslök.
Publicerat den
23 augusti 2011
Liknande recept
Skriv kommentar