Gör gammalt till nytt och plocka fram den goda palsternackan ur glömskan. Här tillreder du den på modernt vis, strimlad och friterad i en wokgryta. Dess lena, lite söta smak är utsökt till stekt lövbiff.
Instruktioner
- Skölj och torka palsternackorna rena. Koka upp vatten och 1 tsk salt och koka dem knappt mjuka, ca 12 minuter. Känn med en provsticka i den tjockaste delen. Häll av vattnet och låt kallna. Förbered gärna hit i god tid.
- Skrapa eller skala palsternackorna och skär dem i ganska griva strimlor. Häll vetemjölet i en skål, lägg i palstenacksstrimlorna och mjöla in dem väl.
- Värm hälften av matoljan i en wok eller stekpanna. Skaka av överflödigt mjöl och fritera palsternackorna till fin färg, ca 2 minuter.
- Häll upp resten av oljan i en stor stekpanna och stek lövbiffarna ca 1½ minut. Strö på salt och mal peppar över. Servera köttet med palsternackan på tallrikar eller direkt ur grytan. Strö över persilja.
- Servera med potatismos, ärter eller broccoli och senap.
Publicerat den
24 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar