Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala och skär potatisen i stavar. Skala och skiva löken i tunna skivor. Skär lövbiffen i strimlor.
Bryn löken och lövbiffen var för sig i fettet till lagom färg. Smaka av med salt och örtpeppar. Varva potatis, lök och lövbiff i en gratängform med potatis överst.
Blanda grädde, mjölk och senap och häll det i formen. Strö över rikligt med riven ost. Grädda i ugn i cirka 45 minuter eller tills potatisen känns färdig och gratängen fått vacker färg.
Ser gott ut. Måste prova.
Pröva att marinera lövbiffen innan den steks, med den marinad du själv tycker om. Fick tipset av Inoka som hade gjort så och det blev jätte gott.
God och enkel rätt!
jättegott. Ändrade givetvis lite... för sån blir jag vid spisen... fast inte så mkt denna gången. Dock hade jag i mer såsgrejer, fransk senap samt en halv burk creme fraiche med vitt vin och fransk senap. Vi är såstokiga i vår familj : ) Örtsalt hade jag inget men det blev gott med italiens salladskrydda med. Vanligt salt hade jag i såklart. Maken gillar inte pepparrot (som finns i fransk senap) men gillade detta ändå väldigt mycket.
Vilken fullträff du gjorde, helt sagolikt gott :-)
JÄTTEGOTT !!! Jag gjorde liiiiite mera sås. Detta kommer jag att göra igen !! Vår 9 åring tyckte detta också var smarrigt !!
URSÄKTA !! MEN jag skrev i fel Lövbiffgratäng. Denna har jag INTE gjort ännu. SORRY !!!!
En fukkträff
Jösses så gott :)
Så himla enkel och god! En klar femma från mig! Jag gjorde med sötpotatis och hade med lite paprika också. Alla mina gäster ville ha receptet:)