Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lövbiffsgratäng med purjo och ädelost

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Enkel gratäng med rotfrukter, purjolök, ädelost, grädde och strimlad lövbiff.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 225º.
  2. Lägg förvällda rotfrukter i botten på en ugnssäker form. Fräs purjolök, champinjoner och vitlök mjuka i smör i en stekpanna. Lägg dem ovanpå rotfrukterna.
  3. Fördela råa strimlor av lövbiff ovanpå grönsaksbädden. Stek dem inte för då blir köttet torrt! Det räcker med tiden i ugnen. Koka en sås av mellangrädde, idealmjöl, ädelost och buljongtärning. Krydda med timjan och svartpeppar. Salt behövs oftast inte eftersom ädelosten och buljongtärningen ger sälta. Rör om och låt koka 3 minuter. Häll såsen över köttstrimlorna och ställ sedan ugnsformen i mitten av ugnen, ca 15 minuter. Servera med sallad och kokt pasta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.