- Serverar: 8 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Norskt bröd.
Instruktioner
- Skala potatisen och pressa den i en potatispress (eller riv den fint på rivjärn, huvudsaken är att du undviker större potatisklumpar).
Arbeta ihop potatispresset med saltet och arbeta sedan in det mesta av mjölet.
- Exakt hur mycket mjöl som krävs varierar med vätskemängden i potatisen, men du ska få en deg som påminner om trolldeg i konsistensen.
- Forma degen till en rulle på ett väl mjölat bakbord.
Dela rullen i 8 delar.
- Kavla ut varje del till en rund kaka på ungefär 15 centimeters diameter.
Grädda kakorna i en medelhet, torr stekpanna.
När det bildas bruna fläckar på undersidan är det dags att vända lompen.
Den puffar gärna upp lite under gräddningen, men det är bara att sticka hål på blåsorna med en gaffel.
- Låt lomperna svalna i en bakduk.
Publicerat den
23 augusti 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Fast blir dem mjuka? Och hur länge håller dem efter att man tillagat dem? Kan man göra lompe i ugnen istället för i stekpannan?
De blir som mjukt tunnbröd och tillagas helst i stekpanna. Kan frysas in.