Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Loppans kardemummakaka

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Äggfri kaka.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175° Smörj och bröa en kakform (utan hål i mitten). Stöt kardemummakärnorna i mortel tillsammans med sockerbiten. Häll mjöl, socker och kardemumma-blandningen samt bakpulver i en stor skål. Tärna ner smöret och finfördela det med fingrarna. Häll mjölken i bunken och blanda smeten med slev. Häll smeten i kakformen, blanda kanel och socker och strö det över kakan. Låt grädda i 35 minuter längst ner i ugnen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Mistys 2 maj 2009

    Viile baka något gott till min dotter o måg som är veganer och inte äter varken ägg,socker eller mjöl. Bytte mjölet mot dinkelmjöl och sockret mot fruktsocker(vilket dom äter). Gick jättebra! En super god och saftig kaka som uppskattades mycket. Dom är inte vana vid att få något när det är fika dax då det mesta innehåller socker o ägg men denna kaka rekomenderas.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.