Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lorentzsons läckra laxpaté med ljuvlig sås

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 10-20 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En underbar laxrätt som både ung och gammal älskar. Kan användas som förrätt, huvudrätt eller till buffén.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rensa laxen, skär i mindre bitar och mixa i mixer. Smält smör, låt svalna. Blanda smör, potatismjöl, salt, peppar, senapspulver och vitvinsvinäger. Blanda med laxen. Ställ svalt 30 minuter.
  2. Mixa eller blanda i ägg och vispgrädde. Blanda hälften av smeten med dill, lägg i botten av en avlång smörad brödform.
  3. Blanda resten av smeten med grovhackade (skalade) räkor och fyll upp. Grädda patén i vattenbad ca 1 timme i 175°
  4. Såsen: Blanda alla ingredienser och avsluta med crème fraichen. Såsen bör göras samma dag som den ska ätas.
  5. Tips: Man kan använda fryst dill till patén men använd alltid färsk dill till såsen!! Om man vill kan man garnera med några fina räkor…
  6. Patén håller sig två-tre dagar i kylen. Den bör inte frysas! Såsen är bäst samma dag som man blandar den men den håller sig ett par dar i kylen.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • dals55 27 december 2012

    Usel bild, jag vet. Och såsen står utanför bild i en skål........

  • Inca11 28 december 2015

    Jag gjorde denna pate´ innan jul, och smakade en liten skiva innan jag satte in den i frysen. Den var jättegod! Kommer definitivt att göra om den. Men kära ni... frys inte ner den! Den blev helt förstörd och åkte direkt i soporna.. Den blev vattnig,smaklös och konsistensen blev helt en annan.

  • dals55 29 december 2015

    Neeej! Va' tråkigt. Alldeles riktigt kan man inte frysa pate´n. Man kan däremot göra den dagen innan. Den står sig i tre-fyra dar i kylen. Såsen tycker jag ändå är godast att äta samma dag som man blandar den. Jag har förvisso ätit den både dagen efter och två dar efter. Funkar!

  • dals55 29 december 2015

    Jag har ändrat i receptet så att ingen fryser ner Pate´n.

  • Inca11 29 december 2015

    Bra att du ändrade i reseptet så att ingen gör samma dumma misstag som jag gjorde.. Jag tyckte att det var nåt som fattades i såsen.. kanske salt?? Den föll mej inte riktigt i smaken..

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.