Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lottalimpa

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 12 minuter
Skriv ut

Enklaste matbröd man kan göra. Ingen jäst behövs. Jättegod till kaffet eller teet med ost på.

Ingredienser

Instruktioner

Blanda alla torra ingredienser. Rör ner filmjölk och sirap.Grädda genast i smord och mjölad form storlek 1 ½ liter. Ugn 200 grader cirka 45 minuter. Pensla med kallt vatten ett par gånger för att få en mjukare skorpa.

Kommentarer (5)

  • safir74 5 februari 2009

    Jättegott bröd blev det. Jag hade dock dinkelmjöl i både vanlig och fullkorn. Jag kommer att baka detta bröd flera gånger.

  • lena4 10 februari 2009

    Hej! Det var ett bra recept . Mycket gott .Jag gjorde precis som i receptet. Det bakar jag igen.Får en 5:a av mig. Hälsningar Lena

  • caties 26 februari 2009

    Hej Margit. Nu har jag laddat ner dit recept på Lottalimpan. Jag ska baka den i helgen då jag är ledig. Nu laddar jag för en ny natt med Marie. Trevlig Helg! Caties

  • caties 16 mars 2009

    Hej Margit. Nu har jag bakat Lottalimpan sam blev mycket bra. Jag bakade inte bara en, det blev 3 st. Jag hade med mig brödet till jobbet och bjöd mina nattkollegor inkl. Marie. Alla åt och alla gillade det. Jag bakade frallor också på överbliven gröt, Jag ska lägga in det senare när jag har lite mera tid. Du får ett par stjärnor extra.

  • kekke46 12 augusti 2010

    Hej Margit! Har bakat Lottalimpa idag den var så farligt god. Min dotter kom på kaffe då satte jag fram den hon undrade var jag hade tagit receptet från hon ville ha det. En femma från mig också

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.