Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lottas äppelkaka

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Det här receptet har jag fått från min kollega Lotta. En klar favorit!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj och bröa en rund form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Smält smöret och låt svalna.
  2. Rör smör och socker pösigt, tillsätt ägg, mjöl, bakpulver och mjölk (en sak i taget). Häll smeten i formen.
  3. Skala och skär äpplena i tunna skivor. Stick ner dem i smeten tätt intill varandra. Blanda 1 msk socker med 1 tsk kanel och strö över kakan.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen i 30-40 minuter i 175 grader.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.