Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lottas enkla bröd

(1 kommentar)  
Skriv ut

Detta bröd är enkelt att baka. Först får det jäsa 1-2 timmar i bunken sedan lägger man ut hela degen på en plåt och låter den jäsa ytterligare en stund.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen, tillsätt salt och honung. Häll i de ljumna vattnet (börja med en liten mängd).
  2. Häll ned grahamsmjölet/rågsikten och rör om. Tillsätt det mesta av vetemjölet (i omgångar). Spara lite vetemjöl till utbakningen. Låt jäsa 1-2 timmar i bunken under bakduk (lång jästid rekommenderas!).
  3. Knåda degen på ett mjölat bord och forma en rulle som du lägger på plåten (smord plåt eller bakplåtspapper). Skär några sneda skårår, lägg på en bakduk och låt jäsa i 20 minuter. Värm ugnen till 250 grader.
  4. Börja med att grädda brödet mitt i ugnen i 250 grader 15 minuter. Därefter sänks temperaturen till 200 grader och brödet får gräddas ytterligare 25-35 minuter. Brödet kan få färg ganska snabbt därför kan brödet täckas med ungsfolie de sista 15-20 minutrarna.
  5. Låt brödet svalna utan bakduk så det får en knaprig yta.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • sturlasson 12 februari 2008

    Väldigt gott och lätt att göra :) jag brukar ta hälften rågsikt istället för vetemjöl och en gnutta mer honung. Krossat linfrö fungerar också bra.. Ett stort plus är att det blir ett ganska stort bröd,som räcker hela veckan till familjen

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.