Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lottas köttfärs i ugn

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Enkelt och gott

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°. Bryn färsen i olja 2–3 min. Rör ner lök och vitlök och fräs ytterligare 1 min. Tillsätt salt, peppar, tomatpuré, kalvfond och vatten. Låt puttra ca 5 min. Skala och skär potatisen i drygt 1/2 cm tjocka skivor. Varva potatis och färsröra i en smord ugnsform. Strö över ost. Gratinera mitt i ugnen ca 30 min. Servera tillsammans med bröd och en sallad.
  2. Om du ändrar antal portioner kan det påverka tillagningen, t ex ungstemperatur eller stektid.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • vanillalover 19 november 2008

    Underbar rätt! Lättlagad, snabb och god! hade dock betydligt mer kryddor i eftersom jag tyckte den i ursprung var lite "mesig". Jag hade bla. Thai black pepper i. /Marie

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.