Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lottas ostspätta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En verklig räddningsplanka för den som vill bjuda smalt. Mjukosten smälter ner och gör såsen förvånansvärt god. Romkornen och dillen gör inte saken sämre.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och grovhacka räkorna. Rör mjukosten smidig med lite vatten eller mjölk och blanda ner räkorna, lite svartpeppar samt hackad dill.
  2. Tina spättafiléerna om de varit frysta. Dela dem på längden (längs mittlinjen) och lägg en klick räkfyllning på varje fiskremsa. Rulla ihop och ställ eller lägg rullarna i låg traktörpanna.
  3. Smula sönder fiskbuljongtärningen och strö den över. Häl på någon eller ett par msk kallt vatten eller vin och låt allt sjuda under lock i 4-5 minuter.
  4. Fördela de röda romkornen över den färdiga fisken. Lägg också på fina små dillkvistar.
  5. Servera med t.ex. sockerärter och kokt potatis eller ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.