En verklig räddningsplanka för den som vill bjuda smalt.
Mjukosten smälter ner och gör såsen förvånansvärt god.
Romkornen och dillen gör inte saken sämre.
Instruktioner
- Skala och grovhacka räkorna. Rör mjukosten smidig med lite vatten eller mjölk och blanda ner räkorna, lite svartpeppar samt hackad dill.
- Tina spättafiléerna om de varit frysta. Dela dem på längden (längs mittlinjen) och lägg en klick räkfyllning på varje fiskremsa. Rulla ihop och ställ eller lägg rullarna i låg traktörpanna.
- Smula sönder fiskbuljongtärningen och strö den över. Häl på någon eller ett par msk kallt vatten eller vin och låt allt sjuda under lock i 4-5 minuter.
- Fördela de röda romkornen över den färdiga fisken. Lägg också på fina små dillkvistar.
- Servera med t.ex. sockerärter och kokt potatis eller ris.
Publicerat den
11 juni 2009
Liknande recept
Skriv kommentar