Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lottis Pannkaksmuffins

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Dessa skapade jag och min 6-åriga dotter tillsammans när de skulle på utflykt med förskoleklassen. Perfekta att ta med sig i matsäcken och äta som lunch. 4 portioner ger 12 pannkaksmuffins.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 225°C. Använd antingen muffinsformar i aluminium eller muffinsplåt klädd med bullformar. Blanda mjöl och bakpulver och vispa ner äggen så att smeten blir klumpfri. Häll i hälften av mjölken och margarinet och rör smeten slät. Tillsätt resten av mjölken och salt och socker. Fördela smeten i formarna - receptet för 4 portioner räcker till 12 pannkaksmuffins. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Känn med en sticka så att de stelnat i mitten. Ta ut och låt svalna på galler. När du packar matsäcken så klicka på sylt på toppen om de sjunkit ihop - annars kan du försöka göra ett hål och spruta in sylten i muffinsen. Pannkaksmuffinsarna går utmärkt att frysa i en plastburk och ta fram kvällen innan - tina i kylskåp. Trevlig utflykt!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.