Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Louises kiwipaj med daimkrunch

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Jag skulle bara smaka en sked men det slutade med att jag stod vid kylskåpet med en tom skål :)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Blanda vetemjöl och socker i en bunke. Skär smöret i tärningar och blanda samman med mjölet och sockret till en grynig massa. Lägg hälften av smulorna i en pajform och platta till dem något. Grädda ca 6-7 minuter och sänk sedan värmen till 175 grader.
  3. Skala kiwifrukterna och skär dem i klyftor. Blanda socker, vaniljsocker och potatismjöl i en bunke. Vänd ner kiwifrukterna i blandningen och lägg sedan i pajskalet. Hacka daimen grovt och blanda med havregryn och resten av smulorna. Strö daim- och havresmulorna över kiwifrukterna och grädda 20-25 minuter på nedersta falsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.