Detta goda majsbröd har bitar av majs och jalapenos. Brödet går utmärkt att frysa in.
Instruktioner
- Mixa hälften av majsen med mixerstav till en puré. Kärna ur och finhacka jalapenon. Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt mixad majs, chili, surdeg, durumvete, polenta, olja, salt och honung. Rör i den hela majsen och tillsätt mjölet, lite i taget. Arbeta till en smidig deg, ca 15 minuter i en hushållsassistent. Låt degen jäsa övertäckt ca 1½ timme.
- Ta upp degen på mjölat bakbord, dela den i tre bitar. Forma degen till limpor. Rulla dem i polenta. Lägg dem i smorda brödformar. Låt jäsa övertäckta ca 1 timme.
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Ställ in bröden mitt i ugnen, häll in 1 dl vatten på ugnsbottnen. Stäng luckan snabbt. Sänk ugnsvärmen till 200 grader. Grädda bröden ca 40 minuter. Ta bröden ur formarna och låt dem svalna på ett galler.
Publicerat den
9 februari 2015
Liknande recept
Skriv kommentar