Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Louisiana corn bread

 
  • Serverar: 3 portioner
Skriv ut

Detta goda majsbröd har bitar av majs och jalapenos. Brödet går utmärkt att frysa in.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa hälften av majsen med mixerstav till en puré. Kärna ur och finhacka jalapenon. Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt mixad majs, chili, surdeg, durumvete, polenta, olja, salt och honung. Rör i den hela majsen och tillsätt mjölet, lite i taget. Arbeta till en smidig deg, ca 15 minuter i en hushållsassistent. Låt degen jäsa övertäckt ca 1½ timme.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord, dela den i tre bitar. Forma degen till limpor. Rulla dem i polenta. Lägg dem i smorda brödformar. Låt jäsa övertäckta ca 1 timme.
  3. Sätt ugnen på 250 grader.
  4. Ställ in bröden mitt i ugnen, häll in 1 dl vatten på ugnsbottnen. Stäng luckan snabbt. Sänk ugnsvärmen till 200 grader. Grädda bröden ca 40 minuter. Ta bröden ur formarna och låt dem svalna på ett galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.