Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Louisiana gumbo med majskolv och sötpotatis

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Från "veckans recept" v 6. Häfte jag plockade på mig på ICA.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och skär sötpotatisen i skivor. Blanda med oljan och krydda med ½ tsk salt och 1 krm peppar. Lägg på en ugnsplåt och rosta dem mjuka ca 20 minuter.
  3. Skär majskolvarna, urkärnad paprika, stjälkselleri och chorizo i bitar. Skala och hacka rödlök och vitlök. Fräs grönsakerna och chorizon i olja och krydda med salt och peppar. Häll i hönsbuljongen och koka i 5 minuter. Red sen av med majsstärkelse utrört i lite vatten.
  4. Smaka av grytan med salt, peppar och sambal oelek. Lägg sedan i laxen och sjud försiktigt några minuter. Örtdipp: Rör ihop timjan med matyoghurt och smaksätt med salt och peppar (om du vill).
  5. Hacka persiljan och strö över grytan, servera med sötpotatisen och örtdippen.
  6. Jag hade i en burk kidneybönor också, tillsammans med laxen. Och drygade ut sötpotatisen med ett par vanliga potatisar eftersom jag tyckte att det såg lite lite ut.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.