Mums mums. Har bjudit på denna rätten fler gånger och det har alltid blivit en succé. Vad lucullus står for vet jag inte men rätten heter så på originalreceptet
Instruktioner
- Koka upp buljongen med paprikapulvret och låt den ansade broilern koka däri under 30 minuter, tills köttet är mört och lätt att bena ut. Koka riset i saltat vatten i 25 minuter. Bred ut det på ett smörat djupt eldfast fat. Skär köttet i fina skivor och fördela det över riset.
- Finhacka purjolöken, strimla skinkan och champinjonerna. Fräs 2 msk matfett och låt hacket fräsa däri ca 10 minuter. Späd med vinet och tomatpurén och låt puttra ihop till en simmig röra. Avsmaka med salt, oregano och basilika.
Bred ut röran över broilerköttet
- Gratängsåsen:
Fräs smör och mjöl, späd med buljong, vitt vin och grädde och låt det småputtra till en slät och len sås. Bland i 2/3 av osten och krydda, ev lite mer salt. Får nu inte koka. Bred gratängsåsen över hela fatet och strö över resten av osten.
- Gratineras i 250 grader, ca 20 minuter tills allt är genomvarmt och gratängen fått fin färg.
- Serveras genast ev med en grönsallad.
Publicerat den
12 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar