En god lyxig tårta. Perfekt till choklad älskaren.
Instruktioner
- Skiva jordgubbarna och lägg dem i likör. Tillsätt socker och låt det stå kallt i ca 2 timmar.
Sätt ugnen på 175 grader.
- Dela chokladen i bitar och smält dem på mycket svag värme i en kastrull. Klicka i smöret under omrörning. Rör i sockret när blandningen har smält. Ta kastrullen av plattan och vispa ner äggen ett i sänder. Rör ordentligt mellan varje ägg. Tillsätt likören, och sikta slutligen ner mjölet.
- Grädda kakan i en smord och bröad 1 ½ - 2 liters rund form i 40-45 minuter.
- Lägg de marinerade jordgubbarna i en hög mitt på kakan, sikta över florsocker och toppa med chokladspån som hyvlats med en potatisskalare direkt från en chokladkaka.
Publicerat den
7 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar