Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Luftslott av hallon

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 12 timmar
Skriv ut

Den här desserten var en av vinnarna i en tävling här i Finland någon gång på 90-talet. Den är sedan dess en klassiker på vårt julbord, fräsch, läcker och okomplicerad, och dessutom kan man variera med bärsorter om man vill...

Ingredienser

Instruktioner

Blanda 1 dl socker med hallonen, låt safta sig och passera noga genom sil. Koka kärnorna i 2,5 dl vatten, sila och spara spadet. Häll spad, bärmos + resten av sockret i ett 2 liters kärl och ställ i frysen. Frys 3-4 h. Ta ut och vispa jämnt. Blanda i en hårt vispad äggvita, vispa jämt. Frys 3-4 h. Ta ut och vispa länge tills smeten blir ljus, seg och stor. Häll smeten i ett kärl klätt med pastfolie. Frys 3-4 h. Dekorera med vispgrädde och maräng

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.