Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lunchbröd med solroskärnor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Vill du baka ett riktigt gott bröd till lunchmackorna är kanske detta grova filmjölksbröd något för dig? Det smakar ljuvligt tillsammans med en smakrik ost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en form, ca 2 liter, och bröa den med 1-2 msk vetekli.
  2. Blanda solroskärnor, linfrö, 2½ dl vetekli, vetekross, vetemjöl, grahamsmjöl, salt och bikarbonat i en skål.
  3. Tillsätt filmjölk och sirap i mjölblandningen. Blanda ingredienserna väl. Fördela smeten i formen och jämna till ovansidan.
  4. Grädda brödet längst ner i ugnen cirka 1 timma. Låt brödet svalna på galler under bakduk.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Aloe 18 januari 2009

    Enkelt att göra o smakar riktigt gott! Håller sig mätt länge efter en frukost med detta bröd.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.