Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lundtorpets svamppaj

 
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

Min favoritsvamppaj

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa allt till degen, förutom vattnet till grynig massa. Tillsätt vattnet, arbeta ihop kvickt. Låt vila 30 minuter i kylen.
  2. Skala svartrötterna, dela i större bitar och kokas i saltat vatten knappt mjuka, ca 15 minuter. Ta upp, låt rinna av.
  3. Lägg svampen i en kastrull, låt vätskan koka in. Tillsätt smöret och låt fräsa ett tag. Pudra över mjöl och späd med grädde+ mjölk. Låt sjuda 5-8 minuter. Ta av kastrullen och rör i osten, krydda och smaka av.
  4. Tryck ut 2/3- 3/4 av degen i en pajform, ca 25 cm. Nagga botten, vila 15 minuter. Förgrädda sedan 15 minuter 225°C.
  5. Lägg svartrötterna på skalets botten. Häll svampstuvningen över, dekorera med degremsor från resterande deg. Grädda 25 minuter tills fin färg i 225°C.
  6. Serveras med blandad sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.