De är ihåliga. därför kallas de "lurbullar".
Verkligen mycket goda och enkla att baka är de också.
Instruktioner
- Smula ner jästen direkt i bakbunken, häll på den kalla mjölken och tillsätt socker och mjöl litet i taget. Arbeta in fettet, som bör vara mjukt med hjälp av en elektrisk visp.
- Strö över litet mjöl och låt degen jäsa 10 minuter.
Ta upp den på mjölat bakbord och arbeta den smidig.
- Dela degen i två delar och kavla ut dessa till rektangulära kakor. Sporra ut varje degkaka i cirka 15 trekanter.
- Rör ihop fyllningen och fördela den på trekanterna.
Vik ihop degen över fyllningen. Lägg bullarna i pappersformar och låt dem jäsa till dubbel storlek.
- (ca 1 1/2 timme). Pensla med sammanvispat ägg och grädda bullarna i 225 grader i ca 10 minuter. Sikta florsocker över de kalla bullarna.
Publicerat den
29 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar