Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lurbullar

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

De är ihåliga. därför kallas de "lurbullar". Verkligen mycket goda och enkla att baka är de också.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen direkt i bakbunken, häll på den kalla mjölken och tillsätt socker och mjöl litet i taget. Arbeta in fettet, som bör vara mjukt med hjälp av en elektrisk visp.
  2. Strö över litet mjöl och låt degen jäsa 10 minuter. Ta upp den på mjölat bakbord och arbeta den smidig.
  3. Dela degen i två delar och kavla ut dessa till rektangulära kakor. Sporra ut varje degkaka i cirka 15 trekanter.
  4. Rör ihop fyllningen och fördela den på trekanterna. Vik ihop degen över fyllningen. Lägg bullarna i pappersformar och låt dem jäsa till dubbel storlek.
  5. (ca 1 1/2 timme). Pensla med sammanvispat ägg och grädda bullarna i 225 grader i ca 10 minuter. Sikta florsocker över de kalla bullarna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.