Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lurbullar med kesella

 
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Goda att ha till kaffet. Fick receptet av en bekant.

Ingredienser

Instruktioner

Smält smöret. Tillsätt mjölken och värm den fingervarm. Rör ut jästen i vätskan. Tillsätt salt,socker kardemumman och det mesta av mjölet. Knåda till en smidig deg. Låt jäsa i ca 30 min. Kavla ut degen och stansa ut rundlar,ca 10 cm i diametern. Fördela ca 1 msk kesella i mitten på varje rundel och nyp i hop kanterna noga. Vänd bullarna med skarven neråt och lägg dem i bullformar. Låt jäsa ca 20 min. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla bullarna med ägg och strö på strösocker. Grädda mitt i ugnen i ca 9-11 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.