Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lussans bullar

 
  • Serverar: 40 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En variant på saffransbröd som är såå väldigt gott! Lätta, luftiga och saftiga blir dessa bullar. Måste provas!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stöt saffran med saltet i en mortel. Värm mjölken till 37°. Smula sönder jästen i en bunke och rör ut det i lite av mjölken. Häll i resten av mjölken och saffran. Tillsätt sirap och ägg. Tillsätt smörtärningarna och häll i det mesta av mjölet och arbeta till en jämn och smidig deg, den får gärna vara lite kladdig för bästa resultat. Låt jäsa övertäckt med bakduk i ca 40 min.
  2. Sätt ugnen på 250°. Ta upp den jästa degen på mjölat bord. Arbeta samman den och dela sedan i 40 bitar. Rulla dem till runda bullar. Låt jäsa övertäckt med bakduk ca 20 min. Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 7-8 min. Låt svalna. Häll socker i en liten skål. Smält smöret i en kastrull. Doppa de nygräddade bullarna i smöret och doppa dem i sockret. Kan frysas.
  3. Ät och njut!
  4. Fuska INTE! Använd smör och snälla använd Manitoba cream (finns på välsorterade mataffärer). Bullarna blev väldigt lätta, luftiga och saftiga med detta mjöl. Som vetemjöl special fast mycket bättre. Använd gärna 2 paket saffran, det ska jag testa nästa gång.
  5. När man bakar saffransbröd ska man försöka vara försiktig med mjölet, dvs använd inte mer mjöl än nödvändigt så bullarna inte blir torra.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.