Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lussebullar

 
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Saftiga lussebullar med gräddfil. Kan lätt göras laktosfria då alla produkter kan köpas utan laktos.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en degbunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken i kastrullen och värm till 37°C. Häll sedan ner smör och mjölk över jästen. Rör om tills jästen löser sig. Tillsätt gräddfil, saffran, socker, salt och ca 15 dl av mjölet. Arbeta upp degen tills den blir blank och smidig. Är degen för kladdig arbeta in lite mer mjöl till degen känns bra.
  2. Låt jäsa under duk i 40 min.
  3. Arbeta därefter ut degen på mjölad bänk och baka ut den till saffransbullar eller längder. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Garnera med russin.
  4. Sätt på ugnen på 225°C.
  5. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter på plåten. Pensla med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen ca 8 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.