Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lussebullar a la VV

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 30 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Jättegoda lussebullar med Kesella.

Ingredienser

Instruktioner

Lös upp jästen i den ljumna mjölken, blandad med margarin. Stöt saffranet med lite socker och rör ner det tillsammans med resten av sockret, salt, kardemumma, Kesella och det mesta av mjölet. Arbeta till en blank deg. Strö över lite mjöl och låt jäsa övertäckt ca 30 min. Ta upp degen och knåda den smidig, använd extra mjöl om det behövs. Dela upp degen i 30 bitar och rulla och forma till lussebullar. Tryck i russin. Låt jäsa ytterligare 15-20 minuter. Pensla med uppvispat ägg och grädda i ung 7-8 minuter i 225 grader.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • Tingeling13 8 december 2008

    Någon som vet hur många poäng en bulle är?

  • Tingeling13 13 december 2008

    Har idag bakat dessa saftiga och goda bullar. Tack för detta recept.

  • VerisKeris 5 december 2009

    De var jättegoda! Så 10 poäng! =D Haha!

  • pandis 6 december 2009

    Jättegoda :)))

  • zanndy 8 januari 2012

    hur många poäng en bulle är?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.