Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lussebullar med fullkorn

 
  • Serverar: 35 portioner
Skriv ut

Lika goda som mellanmål som till lucia!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till fingervärme, ca 37°. Smula jästen i en bunke. Häll över degspadet. Rör om tills jästen löser sig. Blanda ner kvarg, saffran, socker och salt. Blanda mjölet med russinen och tillsätt det. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Jäs under bakduk ca 15 min.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord och forma den till 35 kusar eller bullar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 225°. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen 5 – 7 min. Låt kallna på galler under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.