Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lussebullar med kardemumma och vanilj

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Dessa är jättegoda även utan saffran och nästan sockerfria för sirapen jäser bort.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke och smält smöret. Tillsätt mjölken och värm den till 37 grader. Lös jästen i vätskan i skålen.
  2. Tillsätt sirap, salt, saffran, kardemumma och vaniljskrapet. Tillsätt kesellan och nästan allt mjöl och rör om sen tar du i bakpulvret och resten av mjölet
  3. Arbeta degen smidig och låt jäsa i 30 minuter. Gör runda bollar och lägg dem på bakplåtspapper på plåten. Låt dem jäsa i 20 - 30 minuter, pensla och grädda dem i 225 grader i 10 - 12 minuter.
  4. Tips: Lägg i russin och de går även ha som släta bullar utan saffran. Dessa bullar är bra för dom som har diabetes.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • sonny_ljung 23 december 2008

    Dom e jättegoa fick smaka dom till lucia

  • Evia 6 januari 2009

    Jättegoda bullar som jag haft äran att smaka.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.