Dessa är jättegoda även utan saffran och nästan sockerfria för sirapen jäser bort.
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke och smält smöret. Tillsätt mjölken och värm den till 37 grader. Lös jästen i vätskan i skålen.
- Tillsätt sirap, salt, saffran, kardemumma och vaniljskrapet.
Tillsätt kesellan och nästan allt mjöl och rör om sen tar du i bakpulvret och resten av mjölet
- Arbeta degen smidig och låt jäsa i 30 minuter.
Gör runda bollar och lägg dem på bakplåtspapper på plåten.
Låt dem jäsa i 20 - 30 minuter, pensla och grädda dem i 225 grader i 10 - 12 minuter.
- Tips:
Lägg i russin och de går även ha som släta bullar utan saffran. Dessa bullar är bra för dom som har diabetes.
Publicerat den
20 december 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Dom e jättegoa fick smaka dom till lucia
Jättegoda bullar som jag haft äran att smaka.