Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lussebullar med konjak

 
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Piffa upp årets lussebullar med konjak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en degbunke och smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm alltihop till ca 37°. Häll degspadet över jästen och låt den lösa sig.
  2. Tillsätt Kesella, socker och salt. Stöt saffranet lite extra i en mortel och häll på konjaken och låt det stå en stund. Detta förhöjer saffranssmaken. Häll saffranet i degskålen och blanda allt noggrant.
  3. Tillsätt det mesta av mjölet och arbeta degen till den blir blank och lätthanterlig. Dessutom ska den släppa från degskålens kanter. Tillsätt mer mjöl om det behövs. Låt jäsa 45 minuter i jämn värme.
  4. Knåda degen smidig och dela den sedan i 40 lika stora bitar och forma till kusar. Lägg dom på en plåt med bakplåtspapper och garnera med russin. Det är viktigt att du trycker ner russinen ordentligt i brödet så att de inte ploppar upp under jäsningen!
  5. Låt jäsa ytterligare 40 minuter. Pensla med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen på 225° i 6 - 8 minuter. Låt svalna under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.