Goda bullar av lussebulledeg tillsammans med russin och vit choklad.
Instruktioner
- Blanda mjölken och saffran i en kastrull och låt sjuda några minuter tills all saffran blandats. Ta bort kastrullen från spisen och låt blandningen svalna.
- Smula ner jästen i en skål och tillsätt saffransmjölken, blanda sedan tills jästen har löst upp sig. Skär smöret i mindre bitar och tillsätt några i taget. Blanda ägg, socker och salt och tillsätt. Tillsätt till slut mjölet, lite i taget och arbeta degen väl i några minuter (ca 5).
- Låt degen sedan jäsa under en handduk till sin dubbla storlek.
- Knåda degen en aning innan du sätter igång, dela sedan degen i två delar. Kavla ut den ena delen, ca 1 cm tjock eller enligt tycke. Bred på det mjuka smöret och fördela chokladen och russinen jämt över smöret.
- Rulla ihop till en rulle och skär ca 1-2 cm breda bitar och lägg dem i bullformar. Gör samma sak med den andra degbiten och låt sedan jäsa i en timme ungefär.
- Pensla de jästa bullarna med uppvispat ägg och strö pärlsocker över. Bullarna ska vara i ca 20 minuter på 180 grader i ugnen.
Publicerat den
26 februari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar