Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lussebullar med russin och vitchoklad

 
  • Serverar: 10-20 portioner
Skriv ut

Goda bullar av lussebulledeg tillsammans med russin och vit choklad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjölken och saffran i en kastrull och låt sjuda några minuter tills all saffran blandats. Ta bort kastrullen från spisen och låt blandningen svalna.
  2. Smula ner jästen i en skål och tillsätt saffransmjölken, blanda sedan tills jästen har löst upp sig. Skär smöret i mindre bitar och tillsätt några i taget. Blanda ägg, socker och salt och tillsätt. Tillsätt till slut mjölet, lite i taget och arbeta degen väl i några minuter (ca 5).
  3. Låt degen sedan jäsa under en handduk till sin dubbla storlek.
  4. Knåda degen en aning innan du sätter igång, dela sedan degen i två delar. Kavla ut den ena delen, ca 1 cm tjock eller enligt tycke. Bred på det mjuka smöret och fördela chokladen och russinen jämt över smöret.
  5. Rulla ihop till en rulle och skär ca 1-2 cm breda bitar och lägg dem i bullformar. Gör samma sak med den andra degbiten och låt sedan jäsa i en timme ungefär.
  6. Pensla de jästa bullarna med uppvispat ägg och strö pärlsocker över. Bullarna ska vara i ca 20 minuter på 180 grader i ugnen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.