Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lussebullar till diabetiker

 
Skriv ut

Ett bra recept. Välj mellan bullar, flätor och längder.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret, häll i mjölken och värm till 37 grader. Häll vätskan i bunken och rör ut jästen. Tillsätt salt, Canderel, kardemumma och saffran. Häll i mjölet men spara lite till utbakning.
  2. Arbeta degen smidig så den släpper från kanterna. Strö lite mjöl över degen och täck med bakduk. Låt jäsa till dubbel storlek, ca 50 minuter.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda degen väl. Forma till bullar, fätor eller längder.
  4. Lägg bullarna på en plåt och låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 30 min. Pensla med uppvispat ägg och garnera med russin.
  5. Grädda lussebullarna mitt i ugnen i 250 grader i ca 5-10 minuter.
  6. Flätor eller längder gräddas i den nedre delen av ugnen i 200-225 grader i ca 15-20 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.