Ett bra recept. Välj mellan bullar, flätor och längder.
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke. Smält smöret, häll i mjölken och värm till 37 grader. Häll vätskan i bunken och rör ut jästen. Tillsätt salt, Canderel, kardemumma och saffran.
Häll i mjölet men spara lite till utbakning.
- Arbeta degen smidig så den släpper från kanterna. Strö lite mjöl över degen och täck med bakduk.
Låt jäsa till dubbel storlek, ca 50 minuter.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda degen väl. Forma till bullar, fätor eller längder.
- Lägg bullarna på en plåt och låt jäsa under bakduk
till dubbel storlek, ca 30 min. Pensla med uppvispat
ägg och garnera med russin.
- Grädda lussebullarna mitt i ugnen i 250 grader i ca 5-10 minuter.
- Flätor eller längder gräddas i den nedre delen av ugnen i 200-225 grader i ca 15-20 minuter.
Publicerat den
23 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar