Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lussekatter

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 64 portioner
Skriv ut

I dessa lussebullar skall jästen i näst sist. Varken lösas i mjölk eller smör. Arbeta ihop degen i maskin i 10 minuter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll det mesta av mjölet, saffran, salt, sirap och ägg i köksmaskinen. Klicka ner rumsvarmt smör. Smula ner jästen och tillsätt kesella och mjölk. Låt degkrokarna arbeta i 10 minuter på låg hastighet.
  2. Tillsätt ev mer mjöl. Det skall bli en smidig deg, lika mjuk som öronsnibbar!
  3. Låt degen jäsa i 30 minuter till dubbel storlek. Knåda ihop degen med degkrokarna och ta upp den på mjölat bakbord. Dela degen i 4 bitar och varje bit i 16 bitar, som rullas ut i längder och sedan snurras ihop till traditionella lussebullar.
  4. Garnera bullarna med russin och lägg dem på bakplåtsklädda plåtar, jäs under bakduk 20-30 minuter. Pensla med ägg. Grädda 8-10 minuter mitt i ugnen. Ugnstemperatur 225 grader.
  5. Låt svalna på galler under bakduk.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • PillaL 11 december 2008

    Tack för ett toppenrecept ! Helt underbar deg att baka med . Det blev lussekatter för min del, mina 3 pojkar bidrog med julspöken, lussemonster osv.

  • windowcleaner 11 december 2012

    hur många grader???????????????????????????????????????????????????????????

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.