Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lussekatter

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Saftiga saffransbullar.

Ingredienser

Instruktioner

1. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken, låt blandningen bli fingervarm. 2. Smula sönder jästen i en bunke och häll över degspadet. Rör om tills jästen smälter. 3. Tillsätt övriga ingredienser, utom garneringen, och blanda till en smidig deg. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 minuter. 4. Knåda degen lätt och dela den i 30 bitar. Rulla bitarna till ca 15 cm längd och snurra ihop dem till lussekatter. Stoppa ett russin i varje ända av bullarna och låt dem jäsa övertäckta på plåt med bakplåtspapper. 5. Sätt ugnen på 225 grader. 6. Pensla lussekatterna med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen ca 8 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.