Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lussekatter för diabetiker

 
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

Smula jästen i en bunke. Smält margarinet. Tillsätt mjölk och vatten, värm till 37 grader. Lös jästen i vätskan i bunken. Tillsätt salt, socker, saffran, kesella och det mesta mjölet. Arbeta degen smidig. Låt degen jäsa i c:a 30 minuter. Ta upp degen på bakbordet och arbeta ev. in mer mjöl. Forma bullar av olika slag.Låt jäsa i 20-30 min. Pensla med ägg. Grädda i 250 grader i c:a 10 minuter. Det här receptet passar bra till vanliga bullar också, uteslut då saffran och ta t.ex. kanel eller kardemumma istället.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.