Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lussekatter utan saffran

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 50 portioner
Skriv ut

Gillar inte saffran, och då blir det utan saffran

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret, häll i mjölken och värm vätskan fingervarm. Rör ut jästen med lite av degspadet i bakbunken. Häll i resten av vätskan. Tillsätt salt, socker och ägg. Arbeta i mjölet till en smidig deg. Täck över och låt degen jäsa cirka 30 minuter.
  2. Knåda degen smidig på mjölat bakbord. Dela degen i två lika stora delar. Dela varje längd i 25 delar. Trilla ut varje del till en längd om cirka 20 centimeter. Gör en knut och lägg bullen på plåten. Sätt i ett russin.
  3. Låt kusarna jäsa under bakduk till minst dubbel storlek. Pensla med ägg. Grädda mitt i ugnen i 250 grader 6-7 minuter. Låt bröden svalna på galler med bakduk över.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • mifia 7 december 2007

    Kanongoa

  • Lucas011 17 december 2011

    gott

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.