Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lussemuffins

(1 kommentar)  
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Lättjobbad deg.

Ingredienser

Instruktioner

* Smula jästen i en degbunke * Smält smöret och tillsätt mjölken och värm till fingervärme., ca 37 grader. Häll degspadet över jästen. Rör om så att jästen löser sig. *Tillsätt Kesella, saffran , socker, salt och det mesta av mjölet. * Arbeta degen tills den blir blank och smidig och släpper från bunkens kanter. Tillsätt eventuellt mera mjöl. Låt jäsa övertäckt ca 30 minuter. --- * Arbeta degen på mjölat bakbord. * Forma till 24 släta bullar * Lägg dem i smorda formar. * Blanda smöret med mandelmasan. * Gör ett djupt hål i varje bulle och lägg i fyllningen. * Låt jäsa 20-30 minuter. * Sätt ugnen på 250 grader. * Pensla med uppvispat ägg och strö över flagad mandel. * Grädda i mitten av ugnen 8-10 minuter. * Låt kallna på galler.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • inc 11 december 2010

    Mycket god! Har inte bakat själv utan haft fördelen att blivit bjuden 2 ggr på denna goda bulle. Vid ett tillfälle hade bara 1 pkt saffran använts, så det kan räcka om man inte är överförtjust i smaken.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.