Instruktioner
* Smula jästen i en degbunke
* Smält smöret och tillsätt mjölken och värm till fingervärme., ca 37 grader. Häll degspadet över jästen. Rör om så att jästen löser sig.
*Tillsätt Kesella, saffran , socker, salt och det mesta av mjölet.
* Arbeta degen tills den blir blank och smidig och släpper från bunkens kanter. Tillsätt eventuellt mera mjöl. Låt jäsa övertäckt ca 30 minuter.
---
* Arbeta degen på mjölat bakbord.
* Forma till 24 släta bullar
* Lägg dem i smorda formar.
* Blanda smöret med mandelmasan.
* Gör ett djupt hål i varje bulle och lägg i fyllningen.
* Låt jäsa 20-30 minuter.
* Sätt ugnen på 250 grader.
* Pensla med uppvispat ägg och strö över flagad mandel.
* Grädda i mitten av ugnen 8-10 minuter.
* Låt kallna på galler.
Mycket god! Har inte bakat själv utan haft fördelen att blivit bjuden 2 ggr på denna goda bulle. Vid ett tillfälle hade bara 1 pkt saffran använts, så det kan räcka om man inte är överförtjust i smaken.