Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lyckokakor

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Att göra lyckokakor är hur enkelt som helst och imponerar stort. Använd dem som bordsplacering, snackis på fester eller ge bort i present – och byt ut ordspråken mot roliga filmcitat eller texter som du och dina vänner har gemensamt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skriv 20 lappar, högst 8 cm långa. Sätt ugnen på 175 grader och ta fram en ugnsfast form med teflonbeläggning.
  2. Smält smör och låt svalna. Blanda vetemjöl, florsocker och äggvita. Smeten behöver inte bli fluffig, se bara till att allt blir uppblandat. Tillsätt maizena, vaniljsocker och smör.
  3. Skeda upp en matsked smet och bred ut med hjälp av fingertopparna i ugnsformen till en cirkel, 7-8 cm i diameter. Grädda bara en eller två kakor i taget.
  4. Grädda kakorna i 4-5 minuter, eller tills kanterna börjar bli svagt ljusbruna.
  5. Nu gäller det att arbeta snabbt så att inte kakorna stelnar!
  6. Skydda ena handen med en kökshandduk. Ta upp kakan med hjälp av en stekspade och lägg med ovansidan nedåt i kökshandduken. Lägg i ett meddelande och vik kakan dubbel. Vik sedan kakan ytterligare en gång på längden genom att böja den över en skålkant.
  7. Låt kakorna torka hopvikt i en äggkartong. När kakorna är helt torra behåller dem formen.
  8. Förvaras i lufttät burk och håller i 3-4 dagar.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • biggan77 2 april 2012

    kanonkakor som var väldigt lätta att göra, tog potatismjöl istället för majzena och det funkade också bra!

  • Japanee 11 januari 2013

    Kan man andvenda potatismjöl?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.