En petit-four är en liten chokladöverdragen munsbit som kan smaksättas på många olika sätt. Dessa små gobitar är perfekta att servera efter en god middag.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan grovt och rör ihop den med socker, äggvita och mjöl.
- Klä en bakform, ca 20x30 cm, med aluminiumfolie. Smöra och mjöla folien.
- Bred ut mandelmassesmeten i formen och jämna till ytan. Grädda i ugnen ca 15 minuter. Låt bottnen svalna.
- Gör tryffeln: Dela chokladen i mindre bitar. Koka upp grädde, stäng av plattan och rör ner chokladbitar, smör och rom. Rör snabbt ihop till en jämn smet. Ställ åt sidan.
- Smält marmeladen i en kastrull på svag värme. Bred ut den smälta marmeladen över bottnen.
- Häll tryffelsmeten över marmeladen. Ställ sedan formen svalt ca 2 timmar. Skär ut 30 jämna bitar med en vass kniv.
- Smält chokladen till överdraget i en skål över ett vattenbad.
- Doppa kakorna med hjälp av en gaffel i den smälta chokladen. Dekorera med sockerkulor. Låt kakorna stelna på bakplåtspapper. Förvara dem svalt men inte kylskåpskallt.
Publicerat den
18 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar