Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lyxbit med aprikossmak

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

En petit-four är en liten chokladöverdragen munsbit som kan smaksättas på många olika sätt. Dessa små gobitar är perfekta att servera efter en god middag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan grovt och rör ihop den med socker, äggvita och mjöl.
  2. Klä en bakform, ca 20x30 cm, med aluminiumfolie. Smöra och mjöla folien.
  3. Bred ut mandelmassesmeten i formen och jämna till ytan. Grädda i ugnen ca 15 minuter. Låt bottnen svalna.
  4. Gör tryffeln: Dela chokladen i mindre bitar. Koka upp grädde, stäng av plattan och rör ner chokladbitar, smör och rom. Rör snabbt ihop till en jämn smet. Ställ åt sidan.
  5. Smält marmeladen i en kastrull på svag värme. Bred ut den smälta marmeladen över bottnen.
  6. Häll tryffelsmeten över marmeladen. Ställ sedan formen svalt ca 2 timmar. Skär ut 30 jämna bitar med en vass kniv.
  7. Smält chokladen till överdraget i en skål över ett vattenbad.
  8. Doppa kakorna med hjälp av en gaffel i den smälta chokladen. Dekorera med sockerkulor. Låt kakorna stelna på bakplåtspapper. Förvara dem svalt men inte kylskåpskallt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.