Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mycket gott än har ingen blivit besviken över denna maträtt. Så prova den och säg vad ni tycker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Skär köttet som du putsat från hinnor i ca 2,5 cm tjocka skivor. Platta ut dem med handen. Sk fileerna i matfett i en stor stekpanna-såsen skall också få plats. Krydda. Var försiktig med salt. Varm håll fileerna på fat, täckt med folie.
  2. 2. Skär ca hälften av laxen i tunna strimlor. Resten skär du i lite bredare strimlor och rullar ihop till rosor som du garnerar med. Tillsätt ev. ytterligare matfett i stekpannan. Lägg i löken och låt den fräsa mjuk. Rör ner crem fraiche och rör om noga. Låt koka någon minut. Tillsätt buljong och vermouth. Smaka av med soja och dragon.
  3. 3. Lägg laxstrimlorna och fileerna i såsen. Önskar du tunnare sås, tar du med lite av köttsaften sombildats under varmhållandet. Gör rätten i förväg, vilket går alldeles utmärkt, så tillsättlaxstrimlöorna när du värmer rätten. Lägg upp i traktörpanna eller på servreingsfat. Garnera medlaxrosor ocg tex. några skalade räkor och lite purjolöksblast..
  4. Serva ris, någon kokt grönsak eller sallad till me lite bröd och ost.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.