Mycket gott än har ingen blivit besviken över denna maträtt.
Så prova den och säg vad ni tycker.
Instruktioner
- 1. Skär köttet som du putsat från hinnor i ca 2,5 cm tjocka skivor. Platta ut dem med handen. Sk fileerna i matfett i en stor stekpanna-såsen skall också få plats. Krydda. Var försiktig med salt. Varm håll fileerna på fat, täckt med folie.
- 2. Skär ca hälften av laxen i tunna strimlor. Resten skär du i lite bredare strimlor och rullar ihop till rosor som du garnerar med. Tillsätt ev. ytterligare matfett i stekpannan. Lägg i löken och låt den fräsa mjuk. Rör ner crem fraiche och rör om noga. Låt koka någon minut. Tillsätt buljong och vermouth. Smaka av med soja och dragon.
- 3. Lägg laxstrimlorna och fileerna i såsen. Önskar du tunnare sås, tar du med lite av köttsaften sombildats under varmhållandet. Gör rätten i förväg, vilket går alldeles utmärkt, så tillsättlaxstrimlöorna när du värmer rätten. Lägg upp i traktörpanna eller på servreingsfat. Garnera medlaxrosor ocg tex. några skalade räkor och lite purjolöksblast..
- Serva ris, någon kokt grönsak eller sallad till me lite bröd och ost.
Publicerat den
11 november 2007
Skriv kommentar