Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lyxig ädelostdoftande köttfärsrulle

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Värd att prova! Till den här rätten rekommenderar jag kokt potatis eller potatismos samt kokta grönsaker.

Ingredienser

Instruktioner

KÖTTFÄRSRULLE: 1. Lägg ströbrödet att svälla en stund med gräddfil och vatten. Finhacka löken. 2. Blanda alla ingredienser i en bunke utom ädelosten. 3. Ta en alufoliobit på 40*40 och smörj den lite med fett. Lägg färsmeten i mitten och bred ut den till ca 1 cm tjock fyrkant. 4. Riv över ädelost. Nu kan du rulla den som en rulltårta. Vrid båda ändarna så att det ser ut som en smällkaramell Stoppa rullen i ugn ca 55-60 min i 175°. Skiva den färdiga rullen i ca 5 cm tjocka skivor och rulla den i hackad persilja. SÅSEN: 1. Fräs lök, paprikatärningar och champinjoner i smör i en såskastrull. Pudra över mjölet låt fräsa en stund till. Häll i grädden och vattnet. Låt koka upp. Blanda i en ask creme bonjour, smula i en hönsbuljongtärning. Låt puttra några minuter och häll i madeiran, salta och peppra lite.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.