Instruktioner
KÖTTFÄRSRULLE:
1. Lägg ströbrödet att svälla en stund med gräddfil och vatten. Finhacka löken.
2. Blanda alla ingredienser i en bunke utom ädelosten.
3. Ta en alufoliobit på 40*40
och smörj den lite med fett. Lägg färsmeten i mitten och bred ut den till ca 1 cm tjock fyrkant.
4. Riv över ädelost. Nu kan du rulla den som en rulltårta. Vrid båda ändarna så att det ser ut som en smällkaramell
Stoppa rullen i ugn ca 55-60 min i 175°. Skiva den färdiga rullen i ca 5 cm tjocka skivor och
rulla den i hackad persilja.
SÅSEN:
1. Fräs lök, paprikatärningar och champinjoner i smör i en såskastrull. Pudra över mjölet låt fräsa en stund till.
Häll i grädden och vattnet. Låt koka upp. Blanda i en ask creme bonjour, smula i en hönsbuljongtärning. Låt puttra några minuter och häll i madeiran, salta och peppra lite.