Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lyxig äppelpaj

 
Skriv ut

Delikat kan man säga utan att överdriva!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda kylskåpskallt smör och mjöl till smulor i en matberedare eller på bakbord. Tillsätt så mycket kallt vatten att massan går ihop till en deg. Låt den ligga kallt i minst 30 minuter.
  3. Tryck ut pajdegen i en form, ca 28 cm i diameter och förgrädda på nedersta falsen i ugnen cirka 15 minuter.
  4. Bred ut gelén i det gräddade pajskalet och vaniljkrämen (t.ex. gjord på pulver) ovanpå. Skala och kärna ur äpplena och skär dem i tunna skivor som fördelas över krämen.
  5. Blanda alla ingredienser till toscasmeten i en kastrull och koka upp under omrörning. Häll den över äpplena och grädda pajen mitt i ugnen cirka 25 minuter.
  6. Servera äppelpajen ljummen med vaniljsås eller glass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.